‘Communicatie draait om zelfreflectie’

‘Communicatie draait om zelfreflectie’

Trainer Cor van der Sluis helpt mensen beter met elkaar samen te werken. ‘Door goed te communiceren halen mensen en praktijken makkelijker hun doelen en is er minder gedoe. 

Als de communicatie goed is dan gaat de samenwerking veel soepeler.’ Van der Sluis geeft een communicatieworkshop op 14 december tijdens het congres Mondzorgpraktijk Anno Nu. Cor van der Sluis begeleidt al ruim 20 jaar teams en individuen in organisaties. Hij geeft individuele coaching, trainingen aan groepen en gaat sinds twee jaar ook naar praktijken toe. Met de training TeamLab gaat hij met teams aan de slag met de teamontwikkeling en de verbetering van de samenwerking.

‘Ik geef praktische tips en tools hoe je makkelijker met elkaar omgaat. Door middel van de juiste communicatie kun je samen doelen halen.’ Tijdens Mondzorgpraktijk Anno Nu laat hij zien welke communicatiestijlen er zijn en hoe de praktijkmanager van een tandartspraktijk het beste kan communiceren met het team.

Waarom is een workshop als deze nodig?
‘De workshop is een kennismaking voor praktijkmanagers van tandartspraktijken. Er zijn verschillende manieren van communiceren en niet alle praktijkmanagers hebben deze informatie tijdens hun opleiding gekregen. Mensen zijn verschillend, dus de manier waarop zij communiceren ook. Je ziet vaak dat mensen langs elkaar heen communiceren. De intentie kan prima zijn, maar sommige woorden betekenen voor de een wat anders dan voor de ander. Het is belangrijk om daar bewust van te zijn, omdat je dan makkelijker je doelen haalt.’


‘In de mondzorg zie je veel tijdsdruk, waardoor er snel en kort gecommuniceerd wordt. De werknemer heeft maar weinig tijd met de klant, dus je moet snel kunnen inschatten met welk type je te maken hebt en welke manier van communiceren het beste werkt.’

Lees het hele interview Aanmelden 


permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven