‘Help medewerkers beter te worden in hun werk’

‘Help medewerkers beter te worden in hun werk’

Charlotte van den Wall Bake signaleert dat het klassieke beoordelingsgesprek passé is, ook in tandarts- en eerstelijnspraktijken. Doordat dit gesprek slechts één keer per jaar plaatsvindt, staat er zowel bij de leidinggevende als de medewerker onevenredig veel spanning op.

Van den Wall Bake geeft hierover een workshop tijdens het congres ‘Mondzorg praktijk Anno Nu’ op 14 december in Utrecht. Beoordelingsgesprekken zijn passé, omdat ze niet meer aansluiten op nieuwe generaties werknemers, betoogt Charlotte van den Wall Bake. Ze is zelf senior practitioner coach en voorzitter van de NOBCO, de vereniging van coaches. In MedischOndernemen schreef ze eerder het artikel ‘Einde aan een tijdperk: Beoordelingsgesprekken zijn passé‘.

‘Millennials hebben behoefte aan veel waardering en aandacht. Tegelijk is er een enorme krapte op de arbeidsmarkt. Die werknemers en de schaarste maken dat praktijkhouders en -managers anders met hun personeel om moeten gaan. Medewerkers moeten zich gezien, gehoord en verbonden voelen. Dat is echt key om ervoor te zorgen dat die medewerker bij je blijft en zich gemotiveerd voelt; steeds het eigenaarschap voor zijn of haar functie ervaart. Dat lukt alleen als je het hele jaar in gesprek blijft.’

Lees het hele interview Aanmelden 


permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven