‘In veel mondzorgpraktijken speelt gastvrijheid geen rol’

‘In veel mondzorgpraktijken speelt gastvrijheid geen rol’

‘De maatschappij verandert, dus moet je als praktijk mee veranderen’, stelt Milo Berlijn, eigenaar TrainMark. Hij geeft op zaterdag 14 december een lezing tijdens Mondzorgpraktijk Anno Nu over gastvrijheid in de tandartspraktijk. 

‘Om gastvrijheid succesvol te maken is het belangrijk om met het team te bespreken wat je onder gastvrijheid verstaat.’ Milo Berlijn omschrijft zichzelf als ‘een echte horecaman’, maar raakte ‘besmet met het mensenvirus’. Ruim twintig jaar geleden begon hij met het geven van trainingen, waarbij het omgaan met mensen centraal staat. In de KNMT-podcast Het Wortelkanaal vertelt Berlijn wat gastvrijheid is en hoe je het toepast in de tandartspraktijk. 

Pro-activiteit in de tandartspraktijk
Pro-activiteit in de tandartspraktijk is belangrijk. Zo hoort een assistente achter de balie van een tandartspraktijk de patiënt te begroeten, aldus Berlijn. ‘Dit gebeurt lang niet altijd, omdat zij bezig zijn met andere zaken. Stel jezelf de vraag: Verwelkom je de klanten en doe je daarnaast de administratie of doe je de administratie en verwelkom je daarnaast de klanten? Het verwelkomen heeft in mijn ogen prioriteit, omdat de patiënt op de eerste plaats komt.’

Lees het hele interview Beluister de podcast Aanmelden 


permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven